ساعت مچی

ساعت مچی

ساعت مچی

ساعت مچی

بایگانی

نقرس

شنبه, ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵، ۰۶:۲۹ ب.ظ

نقرس و راههای درمان آن

نقرس,درمان نقرس,نقرس مرض,نقرس کاذب,نقرس چیست,نقرس به انگلیسی,

نقرس بالانجلیزی,نقرس رژیم غذایی,بیماری نقرس,علائم نقرس,درمان نقرس با گیاهان,عوارض نقرس

بیماری نقرس یکی از موارد بسیار پیشرفته بیماری آرتروز است. از نظر آماری، خطر ابتلای مردان به این بیماری سه برابر بیشتر از زنان است. هنگامی که فردی به این بیماری دچار می شود، خوردن برخی از غذاهای خاص موجب عود کردن نشانه های بیماری در او خواهد شد و عده ای اعتقاد دارند که گوجه فرنگی نیز در این لیست قرار دارد.با توجه به اینکه نیوزلند دارای آماری ۵ درصدی در ابتلا به نقرس است، دانشمندان مطالعات خود را در این کشور به انجام رسانده اند. محققان دانشگاه اوتاگو در این تحقیقات از ۲۰۵۱ نفر مبتلا به نقرس در نیوزلند خواستند پرسشنامه هایی در این زمینه پر کنند. ۷۰ درصد از این افراد اعلام کردند که حداقل یک ماده موجب تحریک نقرس در آنها شده است. از میان این افراد نیز ۲۰ درصد آنها نام گوجه فرنگی را در قسمت موادی که موجب تحریک نقرس در آنها شده است، نوشته بودند.در این تحقیقات مشخص شده است که گوجه فرنگی به عنوان چهارمین ماده غذایی مورد مصرف منجر به عود کردن نقرس بوده است. به این ترتیب دانشمندان به سراغ سوابق پزشکی تعداد ۱۲ هزار و ۷۲۰ بیمار آمریکایی رفتند. آنها دریافتند که مصرف گوجه موجب بالا رفتن میزان اسید اوریک در بدن فرد می شود که این ماده عملا یکی از عوامل مهم در ابتلا به نقرس محسوب می شود.

بیماری نقرس چیست؟

در واقع نقرس یکی از انواع بیماری های ورم مفاصل می باشد که با درد همراه است. نقرس در اثر افزایش اسید اوریک در خون به وجود می آید.لازم به ذکر است که یکی از عوامل افزایش دهنده ی اسید اوریک، دریافت زیاد مواد غذایی حاوی اسید آمینه ی “پورین” می باشد.اسید اوریک اضافی موجود در خون به شکل کریستال هایی در مفاصل ته نشین شده و باعث قرمزی، متورم و گرم شدن، درد و التهاب یک یا چند مفصل می گردد که بیشتر در انگشت شست پا، پاشنه پا، قوزک پا، زانو و آرنج ظاهر می گردد.گفتنی است که حدود 95 درصد از مردان و 5 درصد از زنان دچار نقرس می شوند. زنان قبل از یائسگی، جزو گروه درگیر با نقرس است.

نقرس،درمان نقرس

عواملی که موجب افزایش اسید اوریک و ایجاد نقرس می شوند:

 در واقع افزایش تولید اسید اوریک به وسیله بدن

اصولا کاهش خروج اسید اوریک توسط کلیه ها

 افزایش دریافت غذاهای پورین

وجود بیماری های حاد

ایجاد ضربه روحی

انجام جراحی

داشتن تب

کمبود آب بدن

مشکل خوردن بیش از حد شام

 بعضی از داروها مانند: آسپرین

آیا شما در معرض خطر هستید؟

گفتنی است که بعضی مشکلات احتمال بروز نقرس را افزایش می دهند. این مشکلات و بیماری ها شامل: افزایش فشار خون، دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2، کلسترول بالا، مشکلات گوارشی، کاهش توده عضلانی، چاقی، مصرف غذاهای پورین دار، گرسنگی یا کم خواری، بیماری های کلیوی و لوسمی (سرطان خون) و پسوریازیس (نوعی بیماری پوستی) و ناهنجاری در هموگلوبین.

علائم بیماری نقرس را بشناسید

وجود علامت مشخصه این بیماری ورم، قرمزی و درد شدید مفصل شست پاست؛ البته امکان دارد  این بیماری با ورم و درد مفاصل دیگر مثل مچ پا یا زانو هم خود را نشان دهد ولی حالت اول بسیار رایج ترمی باشد. بهتر است بدانید که در صورتی که اسید اوریک زیادی در بدن به مدت مدید وجود داشته باشد حتی ممکن است این بلورها در بافت کلیه رسوب کنند و کل بدنه کلیه را تخریب و بیمار را دچار نارسایی کامل کلیه ها می سازد. در افراد مبتلا به  نقرس رسوب بلورهای اسیداوریک در بافت های دیگر بدن مثل زیر پوست بخصوص پوست آرنج و مچ دست به صورت برجستگی دیده می شود که می تواند سبب التهاب بورس مفاصل و درد شود. این برجستگی های زگیل مانند می توانند در لاله گوش هم دیده شوند که علامت خاص نقرس می باشد.

نقرس،درمان نقرس

توصیه های  به افراد مبتلا به نقرس:

در واقع  آب زیادی بنوشند( روزی 2 تا 3 لیتر). حتماً 1 لیوان آب، قبل از خواب بنوشند، زیرا این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند.سعی کنید وزن خود را ایده آل و ثابت نگه دارند.بهتر است  اگر اضافه وزن دارند، وزن خود را کم کنند، اما برای کاهش سریع وزن نباید گرسنه بمانند یا کم خواری کنند،، زیرا کاهش سریع وزن، باعث افزایش اسید اوریک و به دنبال آن بدتر شدن نقرس می گردد. حداکثر کاهش وزن مجاز 500 گرم در هفته است. از خوردن غذاهای پورین دار دوری کنند. از ریختن روغن زیاد در غذا جدا خودداری کنند.

راه های درمان  نقرس

1) درمان با گیلاس و توت فرنگی

گیلاس و توت فرنگی شیرین یا ترش، در درمان نقرس بسیار با اهمیت است. شما در حدود 10 تا 25 عدد گیلاس یا توت فرنگی در روز مصرف کنید.در واقع این میوه ها اگر تازه باشند بهتر است، ولی کنسرو شده هم ایرادی ندارد.

2) درمان با آب سبزیجات

بهتر است بدانید که آب هویج همراه با خیار و چغندر، بهترین درمان کننده نقرس است.

روزانه 500 میلی لیتر آب سبزیجات (آب چغندر و آب خیار هر کدام 100 میلی لیتر و آب هویج 300 میلی لیتر) بنوشید.

3) درمان با لوبیا

آب لوبیا را بگیرید و هر روز 150 میلی لیتر از آن را بنوشید.

4) درمان با سیب

در واقع سیب به عنوان یکی از بهترین درمان کننده های نقرس شناخته شده است.به طور کلی سیب دارای اسید مالیک می باشد که باعث خنثی کردن اثر اسید اوریک می گردد. پیشنهاد شده که بعد از هر وعده غذا، 1 عدد سیب مصرف شود.

5) درمان با موز

مصرف موز 3 تا 4 عدد در روز برای درمان نقرس پیشنهاد شده است.

6) درمان با لیمو ترش

ویتامین C به عنوان درمانی برای مفصل دردناک شناخته شده است. نصف لیمو ترش را در 1 لیوان آب بریزید و 3 بار در هفته بخورید.

7) درمان با میوه

3 تا 4 عدد میوه در روز مصرف نمایید.

8) درمان با غذاهای طبیعی

نقرس،درمان نقرس

گفتنی است که میوه و سبزیجات و دانه ها و یا جوانه گندم و جوانه ماش برای درمان نقرس بسیار مفید است.

9) درمان با آب ولرم

10) درمان با حمام نمک

دو بار در روز پای خود را در آب و نمک بگذارید. برای این کار 250 تا 500 میلی گرم نمک را در آب داغ حل نمایید.

11) درمان با هوای تازه، ورزش کردن و کم کردن استرس

غذاهایی که فاقد پورین می باشند:

گیلاس، توت فرنگی و آلبالو تازه (به میزان 250 گرم در روز مجاز شناخته شده است)

موز

گوجه فرنگی

کرفس، بامیه، کلم

جعفری

سبزیجات برگ سبز

آناناس

غذاهای دارای ویتامین C مانند: کلم قرمز، فلفل قرمز، نارنگی، پرتقال و دیگر مرکبات و سیب زمینی

آب میوه و آب

لبنیات کم چرب

کربوهیدرات های پیچیده از قبیل: نان، ماکارونی، برنج، غلات، میوه ها و سبزیجات

شکلات

نوشیدن قهوه یا چای

نوشیدن نوشابه های گازدار

مصرف اسیدهای چرب ضروری از قبیل: تن، ماهی سالمون، آجیل و دانه ها

مصرف سویا به جای گوشت قرمز

کره و یا مارگارین کم چرب

نقرس،درمان نقرس

تخم مرغ

غذاهای پورین داری که باعث بروز نقرس نمی شوند، عبارتند از:

گل کلم، مارچوبه، قارچ ، نخود، اسفناج ، نان های سبوس دار، مرغ، بوقلمون و لوبیا (این غذاها بهتر است هفته ای 1 بار مصرف شوند، نه بیشتر!)

غذاهای دارای پورین کم:

گوشت گوسفند، گوشت گوساله، جگر، قلوه، سالمون، بوقلمون، ماهی قزل آلا و اردک.

غذاهای دارای پورین زیاد:

قلب(دل گوسفند)، شاه ماهی، مخمر، ساردین و نان های شیرین

توصیه های تغذیه ای:

-در واقع  از زیاد مصرف کردن ویتامین C بپرهیزید، زیرا این ویتامین افزایش دهنده تولید اسید اوریک می باشد.

-لطفا  از زیاد مصرف کردن ویتامین B3 بپرهیزید (بیشتر از 50 میلی گرم در روز) . زیادی نیاسین جلوی خروج اسید اوریک را از بدن می گیرد.

– بهتر است بدانید که از مصرف کردن مکمل های آهن جدا بپرهیزید. زیادی آهن در خون باعث ورود اسید اوریک در مفاصل است.

با رعایت این نکات دوره بیماری را به سوی بهبودی زودتر بگذرانید.

نقرس در موارد نادری ممکن است با علائمی شبیه به التهاب بافت همبند کف پا بروز کند و موجب درد کف پا شود

برای درمان سیاتیک و نقرس از دمکرده برگ سنا می‌توان استفاده نمود.

قابل ذکر است که خاکشیر برای رفع بیماری‌های نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید و موثر است.

انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه می باشند، مفید می باشد.

خواص درمانی سماق برای بیماری نقرس به اثبات رسیده است

بهتر است بدانید که خاصیت سماق در ممانعت از ترکیب گلوکز با مولکول‌های پروتئین‌های حیاتی بدن تا میزان ۸۰/۸% باعث شده تا این‌ گیاه برای بیماران مبتلا به دیابت ، موثر باشد. به یاد داشته باشید که درمان رماتیسم، نقرس و خاصیت ضد میکروبی این گیاه نیز به اثبات رسیده است. سماق برای دندان‌ درد مفید است و اشتها را تحریک می‌نماید.بهتر است بدانید که لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند. به‌دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده می‌باشد. خوردن سماق تازه ایجاد مسمومیت می‌گردد.در واقع برای درمان بیماری آبسه دندان از یک معجون استفاده می شود که در آن از زنجبیل هم استفاده می شود.

هل برای نقرس است

جوشانده برگ درخت زیتون رفع  کننده نقرس و روماتیسم است .

آلبالو برای نقرس مفید است

اشخاصی که رماتیسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگیری خواهد شد

گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است.تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می نماید.به همین دلیل افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.

سیر برای درمان بیماری های مختلفی ازجمله آسم، برونشیت، روماتیسم، نقرس، میخچه و زگیل (به صورت موضعی)، سل، دندان درد، نیش زدگی و فشار خون بالا مفید است. در ضمن، سنگ کلیه را خرد می کند و در ضدعفونی کردن دستگاه های ادراری و عفونت های واژینال و مثانه نیز مؤثرو مفید است

بهتر است بدانید که  تره ناراحتی طحال را رفع می کند. قابل ذکر است که تره از نظر خواص درمانی و غذا شبیه سیر و پیاز است، ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آْنهاست و دهان را خوشبو نیز می کند.در واقع مصزف تازه برای برطرف کردن یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، برطرف شدن چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید و موثر است. لازم به ذکر است که مصرف سوپ یا شربت تره برای معالجه تمام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش  و موثری دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید و تاثیرگذار بوده و اثر خلط آور دارد و در این مواد اضافه کرده کمی عسل به آب تره و مصرف آن مفید تر می باشد.

مبتلایان به نقرس قبل از غذا توت فرنگی بخورند.

قابل ذکر است که سویا برای مبتلایان به نقرس و روماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید و موثر است.

نقرس

  • محسن موسوی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی